- Back to Home »
- Fashionnews »
- Bana göre moda'nın sıcak şarabı, ETRO!
Desenler onun işi. Kontrast ve uyum içinde uyumsuzluk, sıcak renkler. Sizi hangi ortama girerseniz girin fark ettirecek, farklı kılacak kıyafetler. İşte Etro. Bu İtalyan markası aslında yılbaşı partileri için hiçte fena bir fikir gibi gözükmüyor. Aslında tarz olarak İtalyan tasarımlarını kendime pekte uygun bulmasam da Etro gerçekten bir başka. Etro giyme keyfini birazda olsa moda tasarımcısı arkadaşım Gözde Pıçakçı'nın Etro temasıyla tasarladığı kıyafetlerin modeli olarak tattım. Aynı kıyafetleri o yılbaşı giyme şansını da elde ettim. Aslında büyük annelerimizin başörtülerinin desenleriyle büyük babalarımızın ekoseli kadife ceketlerinin bir karması halinde çıkıyor Etro karşımıza.
İşte 2011 yılbaşısında ben... Bence Etro olmasa bile, yılbaşı gibi çılgın partilerin olduğu bir gecede soluk ve düz takım elbiseler giymek manasız... Biz Türk erkekleri takım elbisede tekdüzeyiz. Bence biraz farklılıklar yaratmanın zamandı geldi çattı. Etro'ya alternatif olarak bu yıl Massimo dutti'nin kış sezonunda her zaman olduğu gibi desenli gömlekler ve ekoseli ceketler mevcut. Bunun yanında DS' Damat ve Twin de de desen çeşitleri bulmak kolay.
Şimdi ise ilham kaynağı Glögg yani sıcak şarabın tarifini vermeye geldi sıra.
Just a tip : Sıcak şaraba kızlar bayılıyor! Hele sevgililerinin ellerinde içerlerse bence demeyin keyiflerine ;)
Malzemeler 1 şişe dömisek (yarı tatlı) kırmızı şarap
2-3 yemek kaşığı şeker
350 gram kuru üzüm
İki çubuk tarçın
60 gram soyulmuş badem
200 gram kuru incir
35 cl. Kanyak
Az karanfil (fazla koyarsanız acı olabilir)
Tarif Şekeri tencerede karamelize olana kadar ısıtın
Sonra şarabı ekleyip şekeri yedirin
Ardından badem, kuru üzüm, incir ve isteğe bağlı çok az nane ezmesi ilave edin
Şarabı kaynayıncaya kadar karıştırın
Karıştırırken bir yandan tarçın ve karanfilleri de ekleyin.
Daha sonra yine isteğe bağlı az ya da çok kanyak ekleyip servis edin
Daha önceki yazıda bahsettiğim İsveç'in zencefilli kurabiyeleriyle bir harikalar.