Posted by : Unknown Sunday, December 9, 2012


Kış geldi çattı! Yılbaşı çok yakında, kapımızın eşiğinde bekliyor!

Benim için yılın en ışıklı en güzel olan zamanında neler giyilebileceğine bakmadan önce bize ilham verebilecek bir şeylerden söz etmeli. Evimiz bizim ilhamımız olabilir. Özellikle yılbaşı arifesinde evimizi dekore etmek için milyonlarca alternatifler sunuluyor önümüze. Bu dekorasyon bizim gardırobumuza sıçrayıp önümüzdeki haftalar neler giyebileceğimiz hakkında bize ilham kaynağı olabilir. Ben çok sevdiğim İskandinav Noel geleneklerini evimde sürdürüyorum. Bunu yapmak için fazla bir şeye ihtiyaç yok aslında. Bir kere İskandinavlar yemek masalarının tam ortasında güzel süslerle bezenmiş, yeşil bir Noel çelengi koymadan Noel hazırlıklarına başlamazlar. Özellikle Noel günü gelene dek her gece yakılan mumların çelengin ortasına konulması ise büyük bir gelenektir. İskandinav yemek masalarını bir ay boyunca süsleyen bu dekoru ben koltuğumun önünde duran orta sehpama uyguluyorum. Ortasına bende küçük mumlar koyuyorum. İşte çok basit ve güzel bir dekorasyon ve harika bir atmosfer. Çelengin üzerindeki kozalaklar ve yılbaşı topları ışığı yansıtıyor.
Sıcak çikolata! Ünlü İsveçli tasarımcı Lasse Aaberg imzalı kulplar. Aaberg kulplarına fareler çizmeyi çok seviyor. Her bardakta farklı fare figürleri var. Altlıklar ise yine İskandinav... Finlandiya tasarımı olan İittala imzalı. Koltukta güzel bir yün örtü yada desenli battaniye hem göze hoş gelir hemde sehpanın süslemesiyle uyum sağlar. Eğer birde Wham'ın Last Christmas adlı şarkısını açarsanız harika olur! Evimi çok basit ve sade bir şekilde gelecek günlere ve misafirlere hazırladım. Arkadaşlarımla oturum Noel’in vazgeçilmesi zencefilli sıcak şarabımı içebilirim. İlhamlar geliyor... Yılın en beyaz ve ışıl, ışıl döneminde sokakta giyileceklere gelecek yazımda bir göz atalım.
Christmas!


lasse Aaberg cups


Blankets for beds
http://www.biggestblanket.co.uk/

Winter is arrived! Christmas is very soon here!

Before checking up what to wear for the coming days it is always a nice start to decorate our home which can help our wardrobe by giving an inspiration! I follow the Scandinavian ways to decorate my flat with Christmas inputs. A round green Christmas wreath on the table with some cones and yellow balls… In Scandinavia, people put this wreath on a dining table and a Christmas candle in the middle which they light every night till the Christmas comes. I also put some candles in the middle which is actually a perfect thing for the winter nights. Drinking hot chocolate... Nice cups from a famous Swedish designer Lasse Aaberg, who loves to draw mice on cups. Coasters are Finnish design, İittala. Maybe a colorful blanket or throw on your sofa can be a good harmony with the Christmassy table. I choose to place my wreath on my middle table instead of the dining one. It makes me happier to see it when I sit with my friends and drinking mulled wine. Winterizing your home will definitely give some inspirations to you to choose what to dress for the best time of the year!



Followers

Popular Post

Powered by Blogger.

- Copyright © Friends'n'Trends -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -